Премиерът на Косово Рамуш Харадинай благодари на българския си колега Бойко

...
Премиерът на Косово Рамуш Харадинай благодари на българския си колега Бойко
Коментари Харесай

Косово благодари на Борисов за принципната му позиция

Премиерът на Косово Рамуш Харадинай благодари на българския си сътрудник Бойко Борисов за " кардиналната позиция във връзка с Косово и правото му да бъде част от европейското семейство ", оповестява македонската организация МИА, представена от БГНЕС.

Харадинай написа в профила си във " Facebook ", че решението за осъществяване на бъдеща среща на страните от Западните Балкани в България и Северна Македония прави  Берлинския развой  още по-значителен за района.

" Косово е значима част от този развой и стои на страната на съдружниците за интеграцията на района в Европейския съюз.  Взаимното признание със Сърбия в съществуващите граници ще отвори нашите вероятности Силно поддържам визията на министър-председателя Борисов за всеобхватна Европа , която надвишава манталитета от предишния век, предизвикал нещастия и прецеденти. Без присъединяване на всички страни от Западните Балкани като неразделна част от европейското семейство, Европейски Съюз няма да бъде приключен.  Благодаря Бойко ! ", написа Харадинай.

Вчера сръбският външен министър Ивица Дачич атакува Борисов, че би трябвало " да зачита позицията на Европейски Съюз по отношение на независимостта на Косово и да не дава уроци на новия еврокомисар по външната политика Жозеп Борел ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР